contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ole Nilssens favorittar

TOPPLISTE

Ole Nilssens favorittar

Folkemusikk No

OLE NILSSENS FAVORITTER

> OLE NILSSENS SPELELISTE I SPOTIFY
> OLE NILSSENS SPELELISTE I TIDAL

 1. Embrik Bergaplass – 1905, Springar
 2. Over Stok Og Steen – "Frostnetter", Maruska Av Daniel Sveen, Løten
 3.  Over Stok Og Steen – Til Kari Og Stig
 4. Daniel Sveen – Tryslingreinlenderen - Etter Karl Sveen
 5. Etter''n Guttorm – Elvira
 6. Østerdølenes Spellmannslag – Julottan
 7. Maj Britt Andersen – Trassvisa Hennes Tora
 8. Tom Willy Rustad – Gorrlaus
 9. Tron Steffen Westberg – Kjostadlek Ii
 10. Gjermund Larsen Trio – Rosenkransvals
 11. Sven Nyhus Kvartett – Oppvarming Til Dans, Vals
 12. Jan Beitohaugen Granli – Den So Styggen Blistra Ner'n Begrov Mor Si
 13. Jon Faukstad – Holberg Suite. 1 Prelude
 14. Yuri Simonov – Stravinsky, The Right of Spring: First Part, Adoration of the Earth, I. Introduction (Ikkje i TIDAL)
 15. Øivind Farmen – Valse Brilliante
 16. Jon Faukstad – Gallopp
 17. Kvarts & Kringkastingsorkestret – Augustblomen

 

PÅ BILETET: Ole Nilssen. Foto: Mari Skeie Ljones.

 

Toradertalentets topp 17 

- Intervju frå www.folkemusikk.no

Få kan måle seg med prisdrysset og seiersrekka toraderspiller Ole Nilssen (17) fra Løten har opplevd i sommer. Vi tok en prat med ham, og fikk han til å sette opp en liste med musikk han blir inspirert av. Sjekk spillelista her.

Den unge toraderspilleren som til daglig går tredje året på folkemusikklinja på Vinstra har i løpet av sommeren hanket inn en rekke stipend, priser og seiere på kappleiker og festivaler. Vi noterer oss hele fem seiere på Landskappleiken og Landsfestivalen, fire stipend, samt tre seiere på HF-stevnet i Hedmark. I tillegg kan han notere seg en andreplass i åpen klasse på Landskappleiken sammen med toraderkameratene Tom Willy Rustad og Leif Ingvar Ranøien. 

Når han blir bedt om å sette opp en liste over låter han har latt seg inspirere av, står musikk frå hjemtraktene i Hedmark naturlig nok på topp.

- Over Stok Og Steen er den folkemusikkgruppa jeg har fulgt tettest opp igjennom oppveksten min, da de ofte øvde hjemme hos oss helt fra jeg var liten. «Til Kari og Stig» var en helt naturlig låt å velge, når den er skrevet til mor og fars bryllup, og ikke minst har blitt en slager i ettertid.

- En av de kildene fra Løten som jeg har brukt mest er Daniel Sveen, og min egen spellestil er påvirka av han. «Frostnetter» er sagt å være den eneste komposisjonen av Daniel Sveen. Jeg har også med «Tryslingreinlender´n»der Daniel speller sjøl.

- Ellers har jeg tatt med med Etter´n Guttorm som er et forholdsvis nytt band som spiller og synger musikk etter Guttorm Flisen fra Elverum. Atle Lien Jenssen har samlet inn det meste av reportoaret hans, og låta «Elvira» er min favoritt!

Og han kommer selvfølgelig ikke unna mesteren selv. 

- Alf Prøysen kan jo alle kjenne seg igjen i, og det samme gjør jeg. Han var fra hjemmeområdet mitt, og brukte mye av den tradisjonsmusikken vi har som melodi til tekstene sine. Trassvisa er et mesterverk i mine øyne.

En hinsides stemning

I tillegg til å traktere toraderen er Ole også en ivrig danser. 

- «Hjulmakarlek nr. 1» med rørosspelemannen Tron Steffen Westberg er med fordi jeg har blitt hekta på gammalpols gjennom å ha hørt mye på gode spelemenn og dansa mye til musikken. En av de største danseopplevelsene mine er fra landskappleiken på Voss i fjor når Tron Steffen spilte til dans. Sild i tønne og en hindsides stemning.

- Ellers må Sven Nyhus Kvartett selvfølgelig med, siden de representerer noe av det ypperste av norsk gammeldans. Jeg digger gode valser, og oppvarming til dans er en innmari god vals. 

På lista finner vi også musikere som utforsker både instrumentenes og folkemusikkens uavnte muligheter.

- Jeg har de to siste årene vært læresvenn hos Tom Willy Rustad på torader, og lært veldig mye av han. Han har utforma en folkemusikkstil på gitar som jeg digger! 

-1. satsen av Holbergsuita og Valse Brilliante er god trekkspelmusikk som jeg blir veldig inspirert av. Det gir veldig god øvingsmotivasjon av å høre de virkelig gode spille så godt. «Augustblomen» av Jo Asgeir Lie er også en av de låtene jeg har hentet mange ideer fra når jeg sitter på øvingsrommet og jammer. 

Til slutt har han sneket inn et klassisk verk på lista. 

- Igor Stravinskji´s «Vårofferet» er et spennende verk der de teoretisk riktige elementene er fraværende. Stravinskijs komponistliv er også spennende pga at han jobba innenfor flere retninger, og at han utforska veldig mye som senere har fått betydning innenfor f.eks jazz.